Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Eerste Instructies voor Nanocoating

Eerste Instructies voor Nanocoating 2 jaren 3 maanden geleden #6

  • Vlin
  • Vlin's Profielfoto
  • Offline
  • Administrator
  • Berichten: 36
  • Ontvangen bedankjes 25
  • Karma: 1
Dit zijn de eerste instructies die gegeven zijn ivm nanocoating. Er zijn tal van andere procedures inmiddels bekend.


VEILIGHEIDSWAARSCHUWING:
U KUNT DIT UITSLUITEND DOEN OP EIGEN VERANTWOORDING!
GEBRUIK ALTIJD VEILIGE HANDSCHOENEN, EEN VEILIGHEIDSBRIL EN BESCHERMENDE KLEDING ALS U HET NANO COATING PROCES DOET.

Instructies voor het Nano coating proces.

Als de Nanolagen op uw beklede platen niet goed meer zijn of vernietigd zijn, kunt u deze opnieuw bekleden met een Nanocoating. Zie hier de instructies hoe het te doen.

1. Maak een plastic container met een deksel klaar voor gebruik.

2. Doe wat gegalvaniseerd vogelgaas op de bodem van de container, zodat het materiaal dat
bekleed moet worden niet de bodem van de container raakt.

3. Verspreid ongeveer 30 tot 40 gram natriumhydroxide (NaOH) gelijkmatig over de bodem van de container, afhankelijk van het formaat van de container en wat voor soort materiaal u wilt bekleden.
Als u bijvoorbeeld messing wilt bekleden, in plaats van koper, dient u meer NaOH te gebruiken.

4. Doe de metalen die u wilt bekleden bovenop het vogelgaas in de container.

5. Kook water, en giet dan het kokende water in de container waarin de NaOH en de metalen zich bevinden, en wel zo dat de metalen ondergedompeld zijn in het water.
U dient uiterst voorzichtig te werk te gaan bij deze stap, omdat het kokende water heftig zal reageren met de NaOH en mogelijk in u gezicht kan spetteren.

6. Laat de metalen die u wilt bekleden gedurende twee dagen in de oplossing met NaOH liggen.

7. Na twee dagen, doe de Nano beklede platen in een andere container met vogelgaas op de bodem. Doe wat vloeistof uit de eerste container erbij, zodat de bodem van de nieuwe container bedekt is, dit zal voor een vochtige omgeving zorgen.

8. Meet de voltages op verschillende plekken van de Nano beklede plaat, en wel op zo dat een elektrode van de voltmeter het vogelgaas op de bodem raakt en de andere elektrode gedurende enkele seconden op plaats op de stukken metaal. De voltmeter zal in het meetgebied gezet moeten worden van 200 mV of 2 V. Dit zal snel moeten gebeuren voordat het metalen beginnen met opdrogen. Sluit het deksel van de container na de meting en laat de Nanolagen voor een dag of twee groeien.

9. Droog de Nano beklede platen of andere metalen heel langzaam, door enigszins het deksel van de container te openen waar je het groeiproces van de Nano materiaal in uitvoert. Afhankelijk van de vochtigheid van de lucht duurt dit een dag of twee.

10. Deze stap is optioneel. Als u klaar bent met de eerste bekleding, kunt nogmaals het stoomproces doen. Dit betekent dat u het materiaal bovenin de container hangt.
Als u het water op de NaOH giet, mogen de materialen niet ondergedompeld worden in het water, maar alleen zich bevinden in de hete stoom, dat genoeg energie vrijmaakt dat de atomen uit de moleculaire structuur getrokken worden en een nieuwe nano-laag er bovenop maken.

11. Na het stomen herhaal vanaf stap 8.

12. Alvorens u de Nano beklede platen of andere metalen gaat gebruiken, zal u deze moeten wassen in water door onderdompeling en ze daar een moment te laten. Op deze manier reinigt u het bijtende zuur uit de Nano lagen. En laat ze dan in de open lucht drogen.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.168 seconden
Gemaakt door Kunena